Kiinnostaako musiikinteko? Näillä varusteilla pääset alkuun

Jos musiikin tekeminen kiinnostaa, muttei oikein tiedä, mistä lähtisi liikkeelle, kannattaa kotistudion varustus hoitaa aivan aluksi kuntoon. Kun ympäriltä löytyvät kaikki tarvittavat tarvikkeet ja välineet musiikintekoon, on kynnys aloittamiseen jo huomattavasti matalampi. Aina ei myöskään voi ennakoida, milloin inspiraatio musiikintekoon iskee, joten seuraavaan innostuksen aaltoon on fiksua varautua jo etukäteen.Perustarvikkeet musiikin tuottamiseen

Kun puhutaan musiikin tekemisestä, voidaan sillä tarkoittaa hyvin monia eri asioita, ja jokaisella on omat mieltymyksensä sen suhteen, kuinka asiaa haluaa lähestyä. Jotkut haluavat tehdä kaiken niin perinteisin menetelmin kuin suinkin mahdollista, kun taas toisille teknologian hyödyntäminen mahdollisimman pitkälle on kaikkein mieluisin vaihtoehto.

Musiikin tekemiseen on tarjolla valtavasti erilaisia laitteita ja tarvikkeita aina MIDI-kontrollereista DAW-ohjaimiin. Jos musiikinteko ei ennestään ole tuttua puuhaa, ei välttämättä kuitenkaan kannata suin päin hankkia omalle äänitysstudiolle ammattilaisille suunnattuja välineitä, jotka maksavat yleensä maltaita. Jo pienillä hankinnoilla pääsee yllättävän pitkälle, ja mikäli jossain vaiheessa huomaa tarvitsevansa lisää tarvikkeita, onnistuu niiden tilaaminen usein näppärästi ja nopeasti netin kautta. Muun muassa https://www.tekniikkaosat.fi/ tarjoaa runsaasti tarvikkeita musiikkiharrastajille.

Seuraavaksi esitellään muutamia musiikinteossa hyödyllisiä tarvikkeita, joiden avulla pääsee jo hyvin alkuun.Kaapelit ja laturit eri käyttötarkoituksiin


Riippuen käytettävistä välineistä on hyvin todennäköistä, että kotistudiolle tarvitaan vähintään pari eri johtoa. Monissa musiikinteossa käytettävissä laitteissa hyödynnetään esimerkiksi USB-C-kaapeleita, joita on hyvä olla varallakin, jos vanha kaapeli vaurioituu tai katoaa. Myös adaptereiden tai esimerkiksi Bluetooth-audiovastaanottimen hankinta saattaa tulla jossain vaiheessa kysymykseen musiikintekovälineistä riippuen. Johtoja hankittaessa on hyvä kiinnittää huomiota myös niiden pituuksiin, sillä liian lyhyet johdot voivat aiheuttaa nopeasti turhautumista.

Kaiuttimet musiikkinautintoihin

Mikäli haluaa vaihtelun vuoksi pitää taukoa kuulokkeiden käytöstä tai jos haluaa vaikkapa esitellä valmista kappaletta läheiselleen, on kotistudiolta silloin löydyttävä riittävän tasokkaat kaiuttimet. Mikäli kaiuttimista tulee jollekin mieleen järkälemäiset tiiliskivet, jotka eivät mahdu kenenkään kotiin, kannattaa mielikuvaansa päivittää. Nykypäivänä kaiuttimet ovat hyvinkin siroja ja tyylikkäitä tai jopa taskuun mahtuvia kompakteja ja kannettavia kaiuttimia. Moni yllättyykin huomatessaan, että hyvin pienetkin Bluetooth-kaiuttimet tuottavat yllättävän laadukasta ääntä. 
Riittävän laadukkaat kuulokkeet


Kun musiikista puhutaan, lienee itsestään selvää, että sitä tehtäessä laadukkaista kuulokkeista on paljon hyötyä. Usein musiikki vie mennessään, eikä musiikkia tekevä välttämättä itse edes tajua, kuinka kovaa se soi tai kuinka ärsyttävältä se voi kuulostaa vaikkapa seinänaapurin puolelle. Kuulokkeiden hankinta säästää paitsi läheisten hermoja, se voi myös auttaa itseä kuulemaan musiikkia paremmin ja yksityiskohtaisemmin.

Vaikka laadukkaat nappikuulokkeetkin voivat olla joissain tapauksissa varteenotettava vaihtoehto, päätyvät monet valitsemaan musiikintekotarkoitukseen järeämmät koko korvan peittävät studiotason kuulokkeet. Musiikintekoa varten kuulokkeita hankittaessa kannattaa ennen kaikkea panostaa tuotettavan äänen puhtauteen, tasapainoon ja terävyyteen sekä kuulokkeiden kykyyn eristää ulkopuolelta tulevia ääniä. Myös johdottomat kuulokkeet ovat kätevyytensä ansiosta viime vuosina nousseet suureen suosioon ja niiden tarjonta onkin lisääntynyt nopeasti. Jos mielii lähteä mukaan musiikkibisnekseen, kaikkein halvimpia kuulokkeita ei kaupan hyllyltä kannata napata, sillä musiikin tekeminen on huomattavasti mukavampaa riittävän tasokkailla kuulokkeilla.Leave a Reply

mts_best