Jokainen musiikkia enemmän tai vähemmän tosissaan säveltänyt, sanoittanut, äänittänyt ja muokannut tietää, kuinka suuren työmäärän yksittäinen musiikkikappale voi pitää takanaan. Kuuntelijan rooli on tässä kaikkein helpoin: kuunnella valmiiksi tuotettu kappale ja yksinkertaisesti nauttia sen tarjoamasta tunnelmasta.
Sen lisäksi, että yhden kappaleen tuottaminen vaatii paljon aikaa ja omistautumista, niiden olosuhteiden, joissa kappaleita sävelletään ja tuotetaan, on oltava mahdollisimman asianmukaiset. Tässä tapauksessa puhumme äänitysstudiosta, jossa kaikki taika periaatteessa tapahtuu.
Äänitysstudion rakentaminen tarvitsee rahoitusta
Koska äänitysstudio on ennen kaikkea tila, jossa ääni pyritään tallentamaan ja muokkaamaan mahdollisimman tarkkaan ja ammattimaisesti, huoneet tulee ensinnäkin äänieristää huolellisesti parhaimman mahdollisen äänen laadun takaamiseksi. Musiikin tuottamista varten tarvitaan myös lukuisia laitteita, kuten miksauspöytä, mikrofoneja, tallennusvälineitä, soittimia, studiomonitoreja, erilaisia efektilaitteita, syntetisaattoreita, vahvistinkoppeja, tietokoneita ja miksausohjelmia.
Lisäksi, jos tuottaa musiikkia kaupalliseen käyttöön tai ainakin suunnitelmissa on tehdä näin, äänitysstudion laatuun on panostettava paljon myös rahallisesti. Halpaa hupia oman äänitysstudion rakentaminen ei usein tule olemaan, joten tällöin on tärkeää varmistaa, että rahoitus on kunnossa.
Paljonko äänitysstudion rakentaminen kustantaa?
Se, kuinka paljon äänitysstudion rakentaminen todellisuudessa tulee kustantamaan, riippuu täysin siitä, millaiseen tarkoitukseen sitä aiotaan käyttää, eli kuinka paljon siihen halutaan laitteistoineen ja äänieristyksineen panostaa. Koti- ja harrastekäyttöön tuleva äänitysstudio maksaa luonnollisesti ammattilaiskäyttöön soveltuvaa äänitysstudiota vähemmän.
Lopulliset kustannukset ovat myös tiukasti sidottuja siihen summaan, joka äänitysstudion laitteistoon halutaan investoida. Näin ollen, mitä enemmän laitteistoa ja mitä kalliimpia laitteistoja äänitysstudioon halutaan hankkia, sitä enemmän siihen on myös panostettava rahaa. Lopulliset summat voivat liikkua käyttötarkoituksesta ja laitteistosta riippuen muutamasta tuhannesta eurosta useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin.
On sanomattakin selvää, että jokaiselta muusikolta tai muusikoksi tähtäävältä ei tällaista summaa välttämättä oman taskun pohjalta löydy. Tällöin erilaisia rahoitusvaihtoehtoja kannattaa alkaa vertaamaan huolellisesti toisiinsa.
Monet päätyvät hakemaan lainaa, sillä laina on äänitysstudion rahoitusvaihtoehdoista kaikkein helpoin ja nopein. Lainaa on tänä päivänä helppoa hakea nimittäin suoraan verkossa. Yksi suosituimmista rahoitusvaihtoehdoista on kotimainen Rahalaitos, jonka kautta voidaan hakea lainaa 30000 euron edestä joustavalla maksuajalla ja kilpailukykyisellä korolla varustettuna.
Mitä asioita lainan hakemisessa kannattaa ottaa huomioon?
Vakuudetonta lainaa on helppoa hakea suoraan netistä ja lainasopimus allekirjoitetaan kätevästi omilla verkkopankkitunnuksilla. Luotonmyöntäjien automatisoitujen prosessien ansiosta ensimmäiset lainatarjoukset on mahdollista saada Rahalaitoksen kautta täytetyn lainahakemuksen ansiosta jopa muutaman minuutin sisällä. Tällainen laina sopii hyvin myös äkilliseen rahantarpeeseen esimerkiksi silloin, jos jokin äänitysstudion laitteista hajoaa ja uusi on saatava tilalle välittömästi.
On hyvä pitää mielessä, että vakuudettomien lainojen korkokuluissa voi esiintyä eri luotonmyöntäjien välillä suuriakin eroja. Tästä syystä lainatarjouksia tulisi aina vertailla huolellisesti keskenään. Lainojen vertailu ottaa aina huomioon lainojen todellisen vuosikoron, jonka ansiosta kuluttajan on helppo nähdä, mitä laina tulee lainasummasta ja laina-ajasta riippuen kustantamaan.
Koska lainan todellinen vuosikorko ottaa huomioon lainan nimelliskoron lisäksi myös muut lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitokulut, lainojen vertailu auttaa muodostamaan entistä realistisemman kokonaiskuvan lainan lopullisesta hintalapusta. Lainojen vertailu on kaiken lisäksi Rahalaitoksen kautta täysin maksutonta, eikä lainahakemuksen täyttäminen sido hakijaa mihinkään; näin ollen, jos yksikään lainatarjouksista ei tunnu hyvältä, lainaa ei ole pakko ottaa.