Näin luot mielenkiintoisen musiikkivideon

Musiikkivideo on todellakin monen asian summa. Siinä voidaan nähdä paljon lahjakkaita artisteja,

taustakuvia eri väreissä, laadukasta ääninauhaa, laulua, värejä, paikkoja, rekvisiittaa ja vaikka mitä muuta. Ehkä kinkkisin asia musiikkivideon tekemisessä onkin se, että jo yhden osa-alueen totaalinen puuttuminen ja kehno toteutus saattaa aiheuttaa sen, että koko musavideo on pilalla. Jos vaikka taustakuvia eri väreissä ei osata toteuttaa laadukkaasti, saattaa lopputuloksena olla puhdas kaaos. Siksi musiikkimaailmassa menestymisen kannalta onkin ensiarvoisen tärkeää, että musiikkivideoiden tekemiseen palkataan joka alalta vain huippuosaajia. Kun tekijät ovat alansa ammattilaisia, on lopputulos katsojille mieleen ja menestys on taattu.

Mielenkiintoinen musiikkivideo koostuu monesta osa-alueesta

Musiikkivideo on monen summa – pelkästään hyvä lauluääni ei valitettavasti musiikkibisneksessä riitä. Siksi artistien tai heidän manageriensa on pidettävä huoli siitä, että musiikkivideon tekemiseen palkataan vain alan parhaimmistoa. Oli kyse sitten ääniteknikosta, taustakuvista tai videoeditoijasta, laadun on oltava priimaa. Yksi tärkein osa musiikkikappaleita nykypäivänä on yllättäen juurikin musiikkivideo. Tämä on luonnollisesti suhteellisen uusi ilmiö, sillä musiikin historian ensimmäiset muutama tuhat vuotta painottuivat juurikin musiikin kuunteluun. Vasta muutaman viimeisen vuosikymmenen aikana mukaan kuvioihin ovat tulleet myös musiikkivideot ja liikkuvan kuvan merkitys osana kokonaisuutta onkin kohonnut erittäin hyvin suureksi.

Miten sitten luodaan mielenkiintoinen musiikkivideo? Moni musiikkivideoiden parissa töitä tekevä joutuu pohdiskelemaan tätä kysymystä, eikä se aina ole kovinkaan helppoa. Musiikkivideon tärkeä osanen ja perusta on tietenkin yksityiskohtainen suunnittelu. Kun suunnittelutyö hoidetaan kunnolla, on loppukin huomattavasti helpompaa. Suunnittelutyön tärkeänä osana on päättää musiikkivideon juoni, tehdä siitä käsikirjoitus ja palkata projektiin sopivat ja osaavat tekijät. Tärkeää on myös miettiä se, kenelle musiikkivideo on kohdistettu. Jos kohdeyleisönä ovat vaikkapa teinit, niin on selvää, ettei video voi sisältää kovinkaan räävästä sisältöä. Kaikki nämä seikat tulevat lopulta vaikuttamaan lopputulokseen ja sitä kautta musiikkivideon ja sen kokonaisuuden menestymiseen, joten on ensisijaisen tärkeää pitää huolta siitä, että musiikkivideosta tehdään paitsi mielenkiintoinen, myös hyvin toteutettu kokonaisuus. Näin saadaan rahahanat auki ja menestys nousukiitoon.

Leave a Reply

mts_best