Unohdetut laulajat ja lauluntekijät

Suomessa on paljon laulajia ja lauluntekjöitä, jotka ovat käyneet huipulla ja sen jälkeen vähitellen hävinneet julkisuudesta. Tällaisia ovat muun muassa Anna Hanski ja Marjo-Riitta Nieminen, joka tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Marjorie. Myös nimellä Janita vielä 2009 Suomen Euroviisuedustajaksi pyrkinyt Janita Ervi (o.s. Raukko) tuntuu karistaneen Suomen pölyt lopullisesti jaloistaan ja vaikuttaa tällä hetkellä New Yorkissa. Kolmikon nimet ovat tuttuja monelle 1990-luvulla ja 2000-luvun alkuvuosina nuoruutta ja aikuisikää eläneille, mutta nuorille sukupolville he ovat tuntemattomia nimiä. Tällä hetkellä näistä laulajista kannattaa kuitenkin tarkkailla ainakin Marjorieta, joka on pitkän hiljaiselon jälkeen kertonut paluun lauluestradeille olevan vielä edessä.

Keikkailu väsytti Marjorien

Vielä vuonna 2001 Marjorie levytti Rakkauden kiertotkulku -nimisen levyn yhdessä Eija Kantolan ja Anneli Saariston kanssa. Vuonna 2008 hän esiintyi poliitikko Ilkka Kanervan syntymäpäivillä, mutta melko pian tämän jälkeen Marjorie lopetti keikkailun sekä haastatteluiden antamisen. Selvää on, että Marjorie on vetäytynyt julkisuudesta. Lopettamisen syyksi hän on kertonut väsymisen keikkamatkailuun, julkisuuteen ja yötyöhön, sekä elämänarvojen muuttumisen. Aikanaan parhaimmillaan jopa 260 keikkaa vuodessa heittänyt laulajatar viihtyy nykyisin Valkeakosken rauhassa yhdessä teini-ikäisen tyttärensä kanssa. Hän on todennut arvostavansa nykyistä rauhallista elämäänsä luonnon ja eläinten keskellä. Musiikkia Marjorie ei kuitenkaan ole hiljaiselon aikana hylännyt. Teini-iässä keikkailun aloittanut ja filosofian maisteriksi aikanaan valmistunut nainen soittaa ja säveltää edelleen lähes päivittäin. Lisäksi hän tekee hyväntekeväisyyskeikkoja. Tytär Katariina jakaa äitinsä kiinnostuksen musiikkiin ja suunnitelee jo keikkoja.

Nähdäänkö Marjorie vielä lauluestradeilla?

Marjorien upea koloratuurisopraanon ääniala ihastutti aikanaan monia kuulijoita. Laulajattaren kappaleista muun muassa Sut varastaa mä aion ja Kuin taivaan pilvi ovat jääneet lähtemättömästi monen fanin mieleen. Kysymys kuuluukin, saadaanko taitavaa artistia kuulla vielä lauluestradeilla ja levyillä? Marjorie itse on todennut tekevänsä musiikkia edelleen aktiivisesti, ja hän on väläytellyt paluun mahdollisuutta. Tämä ei olisi ollenkaan ihme, sillä pitkän uran tehnyt laulajatar on vasta 51-vuotias. Hänellä olisi vielä paljon annettavaa suomalaiselle iskelmä- ja viihdemusiikille. Paluu antaisi artistille myös mahdollisuuden todelliseen läpimurtoon, jonka hän eittämättä taidoillaan ansaitsisikin. Ja kuka tietää, jos Marjorie odottelee tyttären varttumista ja aloittaa laulajan uran uudelleen yhdessä tämän kanssa.

Leave a Reply

mts_best