Musiikinteko kuuluu monien suuriin unelmiin, mutta aloittaminen voi tuntua haastavalta. Ensiksi kannattaa miettiä, miksi musiikkia haluaa alkaa tekemään. Yleensä intohimo musiikkia kohtaan on oikea motivaattori. On siis tärkeää muistaa, että musiikkia tehdään yleensä rakkaudesta lajiin ja vain harvat rikastuvat. Jos asenne on kunnossa, voi alkaa suunnittelemaan seuraavia askeliaan. Ehkä hallussa on jo useampikin instrumentti, mutta oman kotistudion perustaminen ei täysin luonnistu. Nykypäivänä monesta asiasta on kuitenkin tullut helpompaa teknologian takia ja lähes kuka tahansa voi alkaa tekemään musiikkia pienellä sijoituksella. Tietenkin myös rytmitaju, periksi antamattomuus ja halu oppia ovat erittäin tärkeitä asioita. Jos ura musiikin parissa kuuluu haaveisiin, kannattaa kuitenkin myös panostaa laadukkaisiin tarvikkeisiin, jotta matka ei tyssää heti alkumetreillä. Mistä voi siis lähteä liikkeelle?
Kotistudion rakentaminen
Nykyään musiikin tuottamiseen liittyy lähes aina tietotekniikka, sillä äänittäminen ja miksaaminen tehdään tietokoneohjelmien avulla. Musiikkia voi myös tehdä itse tietokoneen avulla. Ohjelmat, joita tarvitaan musiikin tekemiseen, toimivat useimmilla tietokoneilla. Esimerkiksi Macbook Air 13 on siis oiva kaveri tähän hommaan. Mac-tietokoneessa etuna on se, että musiikin luomiseen suunniteltu Garage Band -niminen Digital Audio Workstation (DAW) -ohjelmisto löytyy siitä valmiiksi ladattuna. Tämän lisäksi pitää hankkia myös kuulokkeet ja kaiuttimet, jonka jälkeen musiikkia voi alkaa tekemään.
Riippuen omista päämääristään ja käyttötarkoituksistaan kotistudioon voi tarvita myös esimerkiksi ääniliitäntäyksikön, mikrofonin ja koskettimiston. Musiikin tekoon ei kuitenkaan tarvita kaikkia näitä tarvikkeita, vaan jo yksinkertaisella studiolla pääsee alkuun. Ennen suurempien sijoitusten tekemistä voikin siis olla hyvä idea kokeilla kappaleiden tekoa pelkän DAW-ohjelmiston avulla ja katsoa, miten pitkälle innostus riittää.
Musiikkiteoria ja miksaus
Vaikka kotistudion kehittäminen onkin tärkeä osa prosessia, itse musiikintekijän tulee tehdä paljon töitä oppiakseen tekemään hyvältä kuulostavaa musiikkia. Musiikkiteorian ja miksauksen perusteiden oppiminen siis kannattaa. Netistä löytyy paljon ilmaisiakin resursseja näiden taitojen oppimiseen, joten kunhan asenne on kunnossa, niin oppimiselle ei pitäisi löytyä esteitä. Jotkut organisaatiot tarjoavat myös kursseja musiikintekoohjelmien käyttämiseen, joten kannattaa olla aktiivinen löytääkseen itselle toimivimman tavan oppimiseen.