Musiikista on apua moneen

Oletko koskaan miettinyt, mitä olisikaan elämä ilman musiikki? Kuinka väritöntä tai kuinka tylsää elämä olisikaan, jos mistään ei kuuluisi musiikkia? Tätä voi olla varsin vaikea kuvitella, sillä fakta on se, että jokainen meistä kuulee päivän aikana musiikkia ainakin jossakin muodossa. Usein on tosin niin, että musiikki on niin luonnollinen osa elämäämme, ettemme aina edes tiedosta sitä kuulevamme.

Mieti vaikka, kuinka paljon musiikkia päivän aikana kuuletkaan: heräät aamulla herätyskelloksesi asetettamaasi musiikkiin. Teet aamutoimesi, ja katsot ehkä samalla kännykästäsi päivän uutiset ja satunnaisen videon, jonka taustalla soi musiikki. Tämän jälkeen onkin aika lähteä töihin tai koulun penkille: lastaudut siis autoosi tai bussiin, ja matkalla taustalla soi radiosta tuleva musiikki. Ehkä jopa kytket oman älypuhelimesi autoosi kuunnellaksesi omaa musiikkiasi. Töissä toimistossa taustalla on koko päivän auki radio tai koulussa kuulet heti aamun avauksena musiikkikappaleen. Illalla suuntaat musiikintäyteiselle zumbatunnille tai salille, missä kuuntelet musiikkia omista nappikuulokkeista. Myöhemmin puolestaan rentoudut pitkän päivän jälkeen kotona televisiota katsellen, ja mainoskatkolla musiikkikappale toisensa jälkeen pauhaa taustalla. Aika paljon musiikkia yhteen päivään, eikö!

Musiikki auttaa konkreettisesti

Kuvitellaanpa nyt sama arki ilman minkäänlaista musiikkia. Se olisi kuin sama arki, mutta niin paljon harmaampaa! Se tuntuisi samalta kuin naamiaisasut, joista peruukit puuttuvat täysin. Musiikki piristää ihmistä tutkitusti, ja musiikin kuuntelemisesta voikin olla aivan konkreettista apua elämään. Musiikista voidaan hakea apua moniin vaivoihin, ja se saattaa toimia jopa fyysistä kipua lieventävänä tekijänä. Musiikkia käytetään myös laajasti esimerkiksi masennuksen hoitoon, sillä oman mielimusiikin kuuntelu nostattaa tutkitusti mielialaa. Lisäksi oman suosikkimusiikin kuuntelu voi saada aivot toimimaan paremmin ja näin yltämään parempiin suorituksiin esimerkiksi liikunnallisissa suorituksissa. Tässä listattuna muutamia konkreettisia tapauksia, joihin musiikin parantavaa vaikutusta voidaan soveltaa:

Neulakammoinen voi saada apua musiikin kuuntelusta

Pelkäätkö verikokeiden ottamista? Monelle verikokeen ottaminen ja paksu neula saavat aikaan kammoväristyksiä, mutta yhdestä asiasta voi olla apua, nimittäin musiikin kuuntelusta. Tiesitkö, että tunnet fyysisesti vähemmän kipua silloin, kun kuuntelet sellaista musiikkia josta pidät? Jos olet siis neulakammoinen, laita napit korviisi ja suosikkimusiikkisi soimaan. Kun keskityt nauttimaan musiikista, et edes huomaa kipua.

Rauhallinen musiikki opiskelun taustalla voi auttaa keskittymään

Onko sinulle keskittymisvaikeuksia? Tuttu tunne. Tiesitkö, että voit saada avun varsin helposta asiasta, nimittäin musiikin kuuntelusta. Vaikka klassisen musiikin kuunteleminen saattaisikin tuntua vähän hassulta, voi taustalla soiva rauhallinen ääni estää keskittymistä herpaantumista muihin asioihin silloin, kun yrität keskittyä oppimaan. Kokeile vaikka! Saatat saada kokonaisen kirjan luettua kuin huomaamatta.

Nopeatempoinen musiikki helpottaa liikuntasuorituksia ja auttaa jaksamaan pidempään

Haluaisitko aloittaa urheilun, mutta urheileminen ei sovi tyyliisi sitten ollenkaan? Musiikki saattaa auttaa! Musiikkia käytetään monesti apuna urheilussa niin ammattilaisten kuin amatöörienkin toimesta, eikä ihme, sillä sen avulla voi saada konkreettista parannusta tulokseen. Paitsi että musiikki saattaa toimia tsempparina ja saada sinussa aikaan aivan uudenlaista voimaa, voit myös käyttää sitä motivaationa liikuntasuorituksiin. Jos kuuntelet suosikkimusiikkiasi vain urheillessasi, on salillekin meneminen aivan uudella tavalla mukavaa!

Leave a Reply

mts_best