Aiemmin Edel Records Finland nimellä tunnettu levy-yhtiö on nykyisin nimeltään Playground Music Oy. Yhtiö on tuottanut paljon suomalaista musiikkia ja toiminut myös ulkomaisten levymerkkien edustajana Suomessa. Ennen nimeä Edel Records se tunnettiin K-tel International Oy nimellä. Vuonna 1999 se myytiin kansainväliselle Edel Music AG:lle, joka on yksi Euroopan suurimmista riippumattomista levy-yhtiöistä. Edelin artisteina tulivat tunnetuiksi suomalaisista esimerkiksi Kari Tapio, Paula Koivuniemi, Eija Kantoja ja Jean S.
Vuonna 2010 Edel Music AG myi kuitenkin Suomen toimintansa Playground Music Scandinavia AB:lle. Uuteen yritykseen sulautui myös Oy Bonnier Amigo Music Finland AB. Kaupanteossa yrityksen yhteinen liikevaihto ja markkinaosuus Suomen levyrintamalla kohosi. Yrityskaupan myötä Playground Music Scandinavia keskittyi yhä vahvemmin riippumattomana toimijana olemiseen. Yrityksen mukaan se pystyi nyt palvelemaan entistä paremmin suomalaisia levy-yhtiöitä ja luomaan kansainvälisiä kumppanuuksia. Yrityksen aiemmin Helsingissä toiminut varasto siirrettiin Ruotsiin, jossa myös Universalin, Sonyn, EMI;n ja Sony Picturesin Pohjoismaiden varastot sijaitsevat. Yhden varaston taktiikkaa pidettiin hyvänä sijoituksena kaikkien kannalta, logistiikan keskittäminen koettiin paremmaksi niin jälleenmyyjille kuin myös itse yritykselle.
Nykyisin Playground Music myy, markkinoi ja tuottaa digitaalisessa ja levymuodossa musiikkia Tanskassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Yrityskuvan keula ovat yksilöllisyys ja artistit. Se onkin nykyisin suurin itsenäisten levy-yhtiöiden jakelija Pohjoismaissa. Se edustaa esimerkiksi seuraavia artisteja: Apulanta, Kalle Kinos, Lenny Kravitz, Stratovarius, Adele ja Poets of Fall.
Kotimainen musiikki ulkomailla
Vientituotteena suomalainen musiikki on vielä melko uusia asia. Artistien mahdollisuuksista ponnistaa kansan tietoisuuteen ovat vastanneet muutamat musiikkialan vaikuttajat aina näihin päiviin asti. Sosiaalinen media ja internet on kuitenkin mullistanut alaa, levy-yhtiöistä ja radioasemista riippumattomat artistit ovat nousseet musiikkipiirien suosioon pitkin uusia reittejä. Itsenäisille toimijoille ja pienille levymerkeille se on tarkoittanut uudenlaista kysyntää. Musiikkimaailma on pirstaloitunut lukuisiksi uusiksi genreiksi ja kanaviksi.
Levy-yhtiöiden valta ja musiikkimaailman muutos näkyy monessa asiassa. Musiikkia seuraavilla on tarjolla nykyisin lukuisia kanavia, joista seurata uusia kokoonpanoja ja niiden musiikkia, myös festareiden esiintyjälistoilla näkyy edustettuna yhä laajempi otos eri tyylilajeista. Nykyisin ei ole enää kovinkaan kummallista nähdä samoilla musiikkijuhlilla perinnemusiikkia ja heavyä. Alan toimijat ovat joutuneet tottumaan murrokseen, jonka ovat laittaneet liikkeelle musiikin kuuntelijat, eivät takariveissä toimijat.